994-bedden-boxspring-header.webp

Waarom kies je voor een boxspring? Colors@Home Dijkstra Franeker legt het graag uit.

Steeds vaker kiezen mensen voor een boxspring als ze een nieuw slaapsysteem kopen. Dat is niet zo verwonderlijk. Boxsprings bieden veel comfort en hebben een luxe uitstraling. Daarnaast kan je een boxspring qua uiterlijk helemaal zelf samenstellen. Denk hierbij aan stoffen, hoofdborden en de poten van de boxspring.

De vraag is alleen: welke boxspring sluit het best aan bij jouw wensen? Het antwoord op deze vraag is belangrijk. Je brengt namelijk een derde van je tijd door in bed en de boxspring bepaalt de uitstraling van je slaapkamer grotendeels.

Slapen is het moment dat je lichaam en geest kunnen herstellen. Bij Colors@Home Dijkstra te Franeker weten we er alles van. Bij ons kun je dus terecht voor verschillende boxsprings en je krijgt daarbij vakkundig advies over welk type het best bij jou past.

Boxspring
Boxspring

 

De voordelen van een boxspring

We krijgen regelmatig vragen over de eigenschappen van een boxspring. Wat maakt dit slaapsysteem zo bijzonder?

Wat het meest in het oog springt is het uiterlijk van een boxspring. Eigenlijk bestaat een boxspring uit twee matrassen. De onderste laag is een gestoffeerde box waarin veren zorgen voor een gelijkmatige veerkracht over het gehele bed, zowel in de lengte als in de breedte.

Vaak is een boxspring qua uiterlijk helemaal aan te passen aan je persoonlijke wensen. De kleur van de stof, de vorm van het hoofdbord en zelfs de vorm en kleur van de poten zijn aan te passen aan je persoonlijke voorkeur. Zo kan je een boxspring samenstellen precies in de gewenste stijl.

Op een boxspring wordt het matras geplaatst. Deze kan desgewenst ook gestoffeerd worden in dezelfde stof als de boxspring. Op het matras wordt een topdekmatras gelegd die zorgt voor het comfort en drukverdeling van de lagen veren eronder. Wanneer een boxspring op deze manier opgebouwd is spreken we van een boxspring in scandinavische uitvoering.

De boxspring kan ook voorzien worden van een normale matras, die niet gestoffeerd is in dezelfde stof als de boxspring. Deze zogenaamde boxspring met witte matrassen heeft een vergelijkbaar comfort gecombineerd met de voordelen van normale matrassen.

Boxspring
Boxspring

 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een boxspring?

Je hebt volop keuze als je een boxspring wilt aanschaffen. Het gaat erom dat je het slaapsysteem kiest dat precies aansluit bij jouw persoonlijke situatie en wensen. Dat betekent dat we bij Colors@Home Dijkstra te Franeker je tal van vragen stellen, zoals:

 • Welke slaaphouding is je voorkeurshouding?
 • Heb je het meestal koud of warm als je slaapt?
 • Heb je gezondheidsklachten waar we rekening mee moeten houden?
 • Ben je allergisch voor bepaalde stoffen?
 • Lees je graag in bed of kijk je er televisie?

Kom langs om ons advies in ontvangst te nemen, we helpen je graag op weg bij Colors@Home Dijkstra te Franeker.

Boxspring
Boxspring

 

Ruime keuze in boxsprings bij Colors@Home Dijkstra te Franeker

Als we er samen met jou uit zijn welk type boxspring het best aansluit bij je persoonlijke wensen, gaan we het slaapsysteem verder aankleden en personaliseren.

Je bed vormt immers de basis van je slaapkamer en moet passen in de stijl van het interieur. Bij boxsprings kunnen we alle kanten op: van klassiek tot modern en van strak tot romantisch. De stoffering van de box kunnen we aanpassen aan je voorkeur evenals het hoofdbord en de potensets onder de boxspring. Met ons ruime assortiment bedtextiel maak je het slaapsysteem helemaal af.

Je zult ervaren hoe fijn het is om echt lekker te slapen en uitgerust wakker te worden in de boxspring van je dromen.

Wil je meer weten over boxsprings en het assortiment van Colors@Home Dijkstra te Franeker maak dan een afspraak of kom eens langs.

 

 

      
Alle slaapafdeling
 • Je dekbedovertrek en hoeslaken kopen in de regio FranekerJe bedtextiel mag een eye-catcher zijn in jouw slaapkamer.
 • Een goed matras kopen in de regio FranekerEen goed matras heeft invloed op je nachtrust.
 • Waarom kies je voor een boxspring? Colors@Home Dijkstra Franeker legt het graag uit.
 • Jouw lattenbodem kopen in de regio Franeker.
 • Een heerlijk dekbed kopen in de regio Franeker.
 • Een heerlijk hoofdkussen kopen in de regio Franeker.
 • Zorgbed naar wens bij Colors@Home Dijkstra in FranekerBij Colors@Home Dijkstra in Franeker vind je een breed assortiment zorgbedden.
triangle